Storitve

Mizarske in tesarske storitve

Mizarske in tesarske storitve Belaj Janez je podjetje, ki nudi izdelavo lesenih izdelkov za vrt in prosti čas. Naša ponudba obsega izdelavo vrtnega pohištva, vrtnih hišk, malih vikend hišic ter lesene konstrukcije kot so: razni nadstreški, garaže in kozolčki. Nudimo tudi prevoz in celotno montažo hišk vključno s krovsko kleparskimi deli.

Po meri in željah naročnika

Vse lesene konstrukcije izdelujemo po meri. Nimamo tipskih izdelkov. Konstrukcijska izvedba naših lesenih hišk je raznolika, uporabljamo les iz gozdov zgornje Savinjske doline. V največji meri se uporablja sistem kladne gradnje z bruno vezano v vogalih.

belaj-storitve

Po dogovoru nudimo tudi krovsko kleparske storitve na objektih naše izdelave.

Načrt

pexels-lex-photography-1109541

Izdelava

pexels-photo-3637836

Montaža

izdelava-po-meri

Tehnične lastnosti

Za našo proizvodnjo uporabljamo smrekov les iz gozdov Zgornje Savinjske doline, ki je zaradi lege in rastne podlage gostejše sestave. To daje izdelkom kvaliteto in trajnost. Večji del smrekove hlodovine je zimske sečnje, ki je za gradnjo lesenih objektov najbolj primeren z vidika trajnosti in večje odpornosti na škodljivce. Konstrukcijski les najprej sušimo na prostem, naravno sušenje. Pred nadaljnjo obdelavo les tehnično do sušimo v sušilnici, na vlažnost primerno za vgradnjo.

Brunarice izdelujemo po sistemu kladne gradnje, z izdelavo križne vezi na vogalih sten. Pri tem sistemu je masivna stena samonosilna, brez dodatnih opornikov ali skeletne konstrukcije. Za stene uporabljamo brune debeline 42, 72 , 92 in 120 mm.

Bruna_42mm

bruna debeline 42 mm

Bruna_72mm

bruna debeline 72 mm

Bruna_92mm

bruna debeline 92 mm

Izdelava stavbnega pohištva v sklopu projekta

Enostavno stavbno pohištvo za vrtne hiške in vikend hiške izdelujemo po naročilu v sklopu projekta. Steklo za okna in vrata je debeline 4 mm oz. termopan 18 mm. Najbolj običajne širine vhodnih vrat so: 80, 90 ali dvokrilna s pomožnim odpiranjem 120 cm.

Okna za objekte s višjo toplotno izolativnostjo profilov 68, 78 ali 92 mm naročamo pri specializiranih proizvajalcih stavbnega pohištva.

Vikend hiša Belaj
lesen vikend
Lesen vikend Belaj
Vikend hiška Belaj